Strefa Rodzica
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 10, kwiecień 2013
ROK 2018/2019
Numer konta Rady Rodziców
05 1020 4027 0000 1902 1289 3915
Drugie konto przyporządkowane TYLKO dla płatności za obiady
54 1020 4027 0000 1902 1292 9214
Trzecie konto, subkonto dla klasy IV
17 1020 4027 0000 1802 1292 9347
Terminy zebrań:
25 X - spotkania indywidualne
29 XI - zebranie ogólne i spotkania indywidualne
11 I 2019 - zebranie ogólne
21 III - zebranie ogólne i spotkania indywidualne
9 V - zebranie ogólne i spotkania indywidualne
Organizacja roku szkolnego 2018/19
3 września 2018. – inauguracja roku szkolnego 2018/19
22 -31 grudnia 2018r. – przerwa świąteczna
14 -25 stycznia 2019 r. – ferie zimowe
18 – 23 kwietnia 2019 r. – przerwa wiosenna
21 czerwca – zakończenie roku szkolnego 2017/18
Dodatkowe dni wolne:
1 XI 2018, 2 XI 2018, 15 IV 2019, 16 IV 2019, 17 IV 2019, 29 IV 2019, 30 IV 2019, 1 V 2019, 2 V 2019,
3 V 2019, 20 VI 2019 r.
Polisa ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków do pobrania - tutaj
Formularz do zgłaszania szkód - tutaj
Zasady odpłatności za obiady
- miesięczną odpłatność za posiłki (na miesiąc z góry) należy dokonywać na konto BANK PKO SA 29 1240 1747 1111 0010 8757 8244 ROMA DIMAKOU
- wysokość opłaty miesięcznej podana będzie w formie elektronicznej oraz w sekretariacie na koniec miesiąca poprzedzającego kolejny okres rozliczeniowy
- w przypadku nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić rezygnację z posiłku do godziny 18:00 w dniu poprzedzającym nieobecność dziecka – w formie sms pod numerem: 539 993 556 o treści: syn/córka (imię i nazwisko dziecka) nie będzie korzystał/a z posiłków w szkole od... do..., imię i nazwisko rodzica/opiekuna
- opłacony posiłek przy niespodziewanej nieobecności dziecka w dzień odbioru posiłku, można odebrać na wynos (w własnym opakowaniu) w stołówce szkolnej w godzinach serwowania obiadu, opłaty nie będą naliczane od dnia następnego
- w przypadku decyzji o rezygnacji z korzystania z posiłków szkolnych należy fakt ten zgłaszać w formie sms pod numerem 539 993 556 najpóźniej 3 dni robocze przed rozpoczęciem nowego okresu rozliczeniowego
- brak uiszczonych opłat będzie skutkować skreśleniem dziecka z listy dzieci korzystających z posiłków w szkole
MENU OBIADOWE
TYDZIEN 1
PONIEDZIAŁEK
Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką (250 ml), spaghetti po bolońsku (180 g + 100 ml), surówka z białej kapusty (50 g) – 7,9 kompot wieloowocowy (200 ml)
WTOREK
Zupa pomidorowa zabielana z makaronem zagęszczana pulpą z włoszczyzny (250 ml), kotlecik mielony z szynki wieprzowej (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), kapusta modra gotowana z surowym tartym jabłkiem (70 g)– 1,3,7,9, kompot owocowy (20 ml)
ŚRODA
Zupa fasolowa (250 ml), naleśniki z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału (2 szt), serek waniliowy (10 g) i dżem truskawkowy (15 g), polewa z świeżych owoców (10 g) – 1,3,7,9 kompot porzeczkowy (200 ml)
CZWARTEK
Rosół z makaronem i świeżą pietruszką (250 ml), kotlet z piersi kurczaka z pieca (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), marchewka z groszkiem na gęsto (70 g)– 1,3,7,9, kompot owocowy (200 ml)
PIĄTEK
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną świeżym koperkiem (250 ml), paluszki rybne z fileta (2/3 szt.), ziemniaczki tłuczone z mlekiem (150 g), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, marchewką i pietruszką (70 g)– 1,3,7,9 kompot truskawkowy (200 ml)
TYDZIEN 2
PONIEDZIAŁEK
Żurek zabielany jogurtem naturalnym z ziemniaczkami i jajkiem (250ml), pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem penne z pszenicy durum (80g+150g+100ml), surówka z białej kapusty z porem i świeżym koperkiem (60g), kompot z jabłek i porzeczek (200ml) – 1,3,7,9
WTOREK
Zupa z cieciorki z zieloną pietruszką (250ml), podudzia z kurczaka z ryżem (1szt+150g+100ml), kukurydza z masełkiem (70g) – 1,3,9,10, kompot z czarnych porzeczek (200ml)
ŚRODA
Zupa ogórkowa zabielana z świeżą zieloną pietruszką (250ml) – 7,9, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (100g+150g), buraczki z tartym surowym jabłkiem (70g), kompot z jabłek i śliwek (200ml) – 1,9
CZWARTEK
Zupa rybna z pomidorami zaciągana pulpą warzywną z kluskami (250ml), jajko sadzone (1,5szt), ziemniaki tłuczone z mleka (150g), mizeria na jogurcie naturalnym (70g), woda mineralna , kompot z truskawek (200ml) – 1,3,7,9
PIĄTEK
Krupnik z kaszy jaglanej z świeżą zieloną pietruszką (250ml), pierogi z serem i truskawkami (150g-ok. 5 szt) masłem waniliowym, kompot wieloowocowy (200ml) - 1,3,7
TYDZIEN 3
PONIEDZIAŁEK
Zupa jarzynowa z świeżym koperkiem (250 ml) , spaghetti po bolońsku (makaron 180 g + sos 100 g), surówka z porem i jogurtem naturalnym (60 g), kompot z truskawek i porzeczek (200 ml) – 1,3,7,9
WTOREK
Barszczyk czerwony z makaronem razowym (250 ml), gołąbki z kapustą „bez zawijania” (70/80 g), kapusta biała gotowana słodko-kwaśna (60 g), sos pomidorowy (100 ml), ryż paraboliczny (150 g), kompot wieloowocowy (200 ml) – 1,3,7,9
ŚRODA
Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami (250 ml), świeżą zieloną pietruszką, bogracz z pyzami (2 szt., sos z mięsem 120 g), sałatka z kiszonych ogórków z surowym jabłkiem, cebulą i świeżą pietruszką (70 g), kompot (200 ml), woda mineralna – 1,3,7,9
CZWARTEK
Rosół z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml), kotlecik z kurczaka w panierce z pełnego przemiału (80 g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150 g), marchewka z groszkiem na gęsto (70 g), kompot truskawkowy (200 ml) – 1,3,7,9
PIĄTEK
Zupa pomidorowa zagęszczana pulpą z włoszczyzny i makaronem pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml) , filet z mintaja w bułce tartej z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału ziemniaczki tłuczone z mlekiem (2/3 szt.), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (70 g), kompot z jabłek i porzeczek (200 ml) – 1,3,4,7,9
TYDZIEN 4
PONIEDZIAŁEK
Kapuśniak słodko- kwaśny z świeżą zieloną pietruszką (250 ml), pierogi z mięsem z pieczoną cebulką (150 g), surówka z białej kapusty w sosie chrzanowym (50g), kompot z jabłek i porzeczek (200ml) -1,3,7,9,10
WTOREK
Zupa pomidorowa z makaronem z pszenicy durum i świeżą zieloną pietruszką (250 ml), pieczeń ze schabu duszona w śliwkach (70g), ziemniaki tłuczone z mlekiem (150g), buraczki gotowane z surowym tartym jabłkiem (60g), kompot z wiśni i czarnej porzeczki (200ml) – 1,3,7,9
ŚRODA
Zupa grochowa z włoszczyzną (250ml), racuchy z mąki mieszanej pszennej i żytniej (pełne ziarno) z tartymi jabłkami i polewą z przetartych truskawek (3szt.), kompot z jabłek i śliwek (200ml)– 1,3,7,9
CZWARTEK
Zupa wiedeńska – rosół z włoszczyzną i kaszką manną (250ml) , kurczak w potrawce ( sos na jogurcie naturalnym) (70g+100ml) , ryż paraboliczny (150g), marchewka z groszkiem (60g), kompot z truszkawek (250ml) – 1,3,7,9
PIĄTEK
Zupa warzywna z dorszem i świeżym koperkiem (250ml), pyry z gzikiem (150g+60g), ogórek kiszony (60g), woda mineralna (250ml) –1,7
ROK 2017/2018
Zachęcamy do dokonywania wszelkich opłat na konto bankowe, które jest przypisane każdej z klas. W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko dziecka oraz tytuł wpłaty, czyli wpłacając np. 80 zł podać, że 40 jest za obiad, a 40 za wycieczkę.
Przykład: Anna Kowalska - ubezpieczenie
Numer konta Rady Rodziców
05 1020 4027 0000 1902 1289 3915